Info Schilderijen en Fotocollages

Sandra Maarhuis ( 1972) geboren te Rotterdam. In 2001 studeerde ze af aan de kunstacademie te Kampen. Na het behalen van haar diploma werd ze uitgenodigd om een Master in Fine Art te halen. Tijdens deze 2-jarige studie kreeg ze les van Peter Struyken en Emo Verkerk. ( diploma behaald 2003)

Naast opdrachten en particuliere verkoop gaat haar aandacht vooral uit naar het verder ontwikkelen van haar vrije werk.

Een terugkerend thema in het beeldend werk is de schoonheid die verborgen ligt in de alledaagse wereld om haar heen. Een verwondering over detail, situatie of personen. En juist deze verwondering is het vertrekpunt van elk schilderij.

Door in de figuratieve stijl ( hellend naar het realisme) te schilderen kan ze een onderwerp zo herkenbaar mogelijk afbeelden. Het uiteindelijke doel is om het schilderij boven een plaatje uit te laten stijgen.

Eerst gegrepen worden en dan pas beseffen dat het een afbeelding is op een begrensd plat vlak.


Naast het schilderen maakt Sandra Maarhuis ook fotocollages.

Ook in haar fotocollages is weer het terugkerende thema te zien: de schoonheid van de alledaagse wereld. Hierdoor zijn de onderwerpen uiteenlopend, van gebouwen, interieurs tot stillevens.

Toch is steeds weer de verwondering te zien waarbij ze monumentaal probeert te zijn in de kleine alledaagse dingen. Door soms wel tientallen fragment foto's te nemen van het onderwerp kan ze tot een puzzelachtige mozaïek komen waarin het onderwerp knap overeind blijft.

Belangrijk hierbij is een gefragmenteerde vervreemding die ontstaat doordat de foto's van 1 standpunt ( statief) zijn genomen.

Sandra Maarhuis: "juist door op deze manier te werken kan ik weer een nieuw beeld creëren, mijn eigen verwondering toevoegen aan het bestaande". 

Sandra Maarhuis maakt ook fotocollages in opdracht. Dit kunnen fotocollages zijn van u huis / interieur / bedrijf etc.

Voor meer informatie neem contact op